Najbolji srpski teniser Novak Đoković pomalo je iznenadio odlukom da na mastersu u Parizu igra dupli program.

Prvi reket sveta takmičiće se i u konkurenciji dublova i to u paru sa Filipom Krajinovićem, pa će tako u prestonici Francuske napasti dve titule.

Srpski dubl dobio je specijalnu pozivnicu organizatora i u prvom kolu protivnici će im biti Australijanci Luk Savil i Akeks De Minaur. U sluaju prolaska u narednu rundu, potencijalni rivali će im biti šesti nosioci Džon Pirs i Filip Polašek

Svakako će turnir u Parizu dobro poslužiti kao uigravanje srpskom paru pred izazove koje ih očekuju u Dejvis kup reprezentaciji Srbije, gde će naš nacionalni tim igrati protiv Nemačke i Austrije u Insbruku.

Podsećamo, Đoković je i na olimpijskim igrama nastupio u miks dublu u paru sa Ninom Stojanović, sa kojom je stigao do polufinala. Kasnije je bio prinuđen da preda meč za treće mesto zbog povrede. Mnogi su tvrdili da ga je upravo trošenje energije na tim mečevima skupo koštalo i da ga je to omelo da stigne do zlata u singlu.

Prethodno je u muškom dublu nastupio na turniru na Majorki, gde je u paru sa Karlosom Gomezom-Ererom stigao do finala. Ipak i taj meč je morao da preda, ovoga puta zbog povrede španskog tenisera.

Foto;

FOTO: HAMISH BLAIR / TANJUG/AP

Novak Đoković, ATP kup, Filip Krajinović

Blic.rs