Isprebijana i krvava, ona je u subotu inspektorima ispričala da je Uroš pretukao, a usput je pomenula i da se u stanu osumnjičenog nalazi njegova ćerka, prema kojoj se, kako je rekla, ponaša kao da mu je rob.

Nakon te informcije, sudija za prethodni postupak dao je saglasnost Prvom tužilaštvu da izda nalog da se nasilno uđe u stan, jer niko nije otvarao vrata. Kada su dve policajke ušle, zatekle su jeziv prizor. U stanu je bila gomila đubreta, a ono što su ugledale u kupatilu ostaće im u sećanju do kraja života. Devojčica skoro na samrti ležala je u kadi, na kojoj je stajala njena fotografija sa ocem, ali i stranica kartonske kutije u kojem je nekad bila smrznuta pita.

– Devojčica je spasena, a njen otac Uroš je pobegao – rekao nam je sagovornik iz istrage. – Izgledala je kao dete iz Etiopije. Nije mogla ni da govori, veruje se da dugo vremena nije bila napolju. Brzo su je odveli na lekarske preglede. Smeštena je u Dečju kliniku, gde će je detaljno pregledati, pošto je konstatovano da je neuhranjena i zapuštena, a brigu nad njom preuzeo je Dom za nezbrinutu decu. Za njenim ocem raspisana je potraga.

PROČITAJTE JOŠ:  INTERVJU: VLADIMIR DIMITRIJEVIĆ, IT STRUČNJAK I VLASNIK FIRME "AVALTEK INNOVATIVE"

Prema rečima komšija, sa Urošem se niko iz ulaza nije družio, a pre tri godina on je, navodno, bio prijavljen za nasilje nad devojkom koja je bila sa njim u stanu. Kako saznajemo, nikada nije bio prijavljen za nasilje nad detetom, nad kojim je imao starateljstvo, ali komšije kažu da su pozivali policiju jer se iz stana povremeno čuo dečji plač.

– Dete je od rođenja promenilo nekoliko mesta stanovanja, ali i onih koji se staraju o njemu – kaže naš izvor. – Nakon razvoda Uroša od prve supruge, devojčica je najpre dodeljena majci, ali to je kratko trajalo, pošto je ona u međuvremenu bila osuđena na zatvorsku kaznu zbog nasilja prema svojoj majci pre pet godina, koju je nakon svađe gurnula, a nesrećna žena je tom prilikom polomila kuk. Devojčica je potom smeštena u Centar u Zvečanskoj, da bi zatim sud procenio da se otac izlečio od zavisnosti i da je podoban da brine o njoj i dodelio mu starateljstvo, pošto je majka i dalje bila zavisnik, a i bila je u zatvoru uz meru obaveznog lečenja. Trenutno nemamo informaciju gde se ona nalazi, sumnjamo da nije u Srbiji.

NPORTAL