Među skaj porukama koje su razmenjivali pripadnici kriminalne grupe koju je predvodio optuženi crnogorski policajac Ljubo Milović – kako otkriva optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal, a u koju su novinari TV „Insajder“ imali uvid – jedna ukazuje na do sada nepoznatu, navodnu informaciju BIA o tome da je u ubistvo Olivera Ivanovića umešan neko iz kavačkog klana.

Tužilaštvo za „Insajder“ navodi da se ta informacija, proverava.

Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice, podseća Nova.rs.

Ivanović je sa više hitaca iz pištolja ispaljenih iz kola u pokretu pogođen u leđa. Direktni počinioci i nalogodavci i dalje nisu poznati.

Milović je uz šefa kavačkog klana Radoja Zvicera jedan od najtraženijih crnogorskih begunaca.

Milović iako je od prošlog leta pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), mesecima se vodi kao suspendovani službenik u Upravi policije (UP), a zbog zakonskih manjkavosti ni nakon podizanja optužnice, nije uklonjen iz službe…

Milović je pobegao nakon što je SDT u maju 2022. godine ponovo formirao krivični predmet, a nakon medijskog objavljivanja dela SKY dokumenata Europola, u kojima, između ostalog, piše da su on i njegov kolega iz tajne službe Petar Lazović, bili u kriminalnoj organizaciji Zvicera, te da su prekookenaskim rutama uspjeli da prošvercuju najmanje tri tone kokaina iz Ekvadora u Evropu i Australiju.

Policija je izdala nalog za hapšenje Milovića 18. jula prošle godine, ali mesecima gotovo da nisu ozbiljno tražili odbeglog kolegu sve dok pre više od dva meseca nije usledila operacija hapšenja grupe službenika UP, za koje se veruje da su radili za taj klan.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen još jedan ruski general!

Za njim i petoricom osumnjičenih policajaca raspisana je međunarodna crvena poternica NCB Interpola Podgorica – nakon što je SDT 16. marta ove godine dalo nalog za njihovo hapšenje, zbog sumnje da su imali učešća u organizaciji šverca velikih količina kokaina.

SDT veruje da je član kriminalne organizacije bio i okrivljeni – v. d. pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, tajni agent Petar Lazović, Mileta Ojdanić, Milan Popović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Goran Stojanović, Dražen Milović, Filip Zindović, Tihomir Adžić i više NN lica…

Tužilaštvo sumnja da je u kriminalnoj organizaciji delovao i uhapšeni predsednik Opštine Budva Milo Božović, pišu Vijesti.