Ono što malo ljudi zna jeste da je glumac patio od teškog oblika demencije i da u svojim poslednjim danima nije prepoznavao nikog od porodice i prijatelja.

– Nije prepoznavao ni sebe, stajao je i pričao, ali vas više nije poznavao.

Govorio je mnogo, ali to ništa nije imalo smisla. Bio je u nekom svom malom svetu – rekao je za Rejmont Šatelvort, suprug Gordenove rođake Šajle.

– Nisam previše tužan jer je njemu smrt došla kao blagoslov. Nije bilo šanse da mu se stanje poboljša – rekao je Šatelvort nakon njegove smrti.

Foto: Jutjub printskrin

 

O njemu se navodno brinula i njegova koleginica iz serije ‘Alo, alo!”, glumica Sju Hodž koja je glumila konobaricu Mimi s kojom je Rene imao aferu.

– Nije imao braće ni sestara, samo rodbinu. Nikad se nije ženio i ostao je samotnjak do kraja. Bio je jako usamljen. Sve je to jako tužno – ispričao je Šatelvort.

U svojim memoarima objasnio je da je neobičan način pisanja njegovog imena zapravo rezultat tipfelera u sindikatu glumaca Equity. Naime, njegovo pravo ime je Gordon, ali je neko slučajno upisao Gordenšto je na kraju usvojio kao istinu.

NJegovoj glumačkoj karijeri presudila je nesreća 1990. godine, kad je zadobio teške povrede glave i završio s gubitkom pamćenja. NJegov saradnik DŽeremi Lojd, koji je takođe radio na njegovim memoarima, rekao je da su mu pomagali da se oporavi tako što su mu puštali epizode serije “Alo, alo!”.

PROČITAJTE JOŠ:  POČINJE TRANSATLANTSKI EKONOMSKI FORUM JUGOISTOČNE EVROPE U VAŠINGTONU

U autobiografiji 1989. godine otkrio je da je gej, pisao je da mu je u mladosti bilo teško kao “debeljuškastom, sramežljivom, gej dečaku”.

Izvor: Nportal