FOTO: TANJUG/AP

Iz Australije su pre nekoliko dana stigle vesti o novim merama vezanim za suzbijanje pandemije virusa korona.

Ova zemlja je od marta 2020. po četvrti put u „lokdaunu”, sve je zatvoreno, ništa ne radi, a kako se mali procenat stanovništva vakcinisao, australijska vlast je uvela nova pravila kojim bi se ovaj veliki problem kako-tako rešio.

Odlučili su da svi sportisti koji rade (u njihovom slučaju igraju) u Australiji, moraju da se vakcinišu ukoliko žele da se takmiče. Naravno, odmah su se svi zapitali kako će se ponašati teniseri koji dolaze u januaru da igraju na Australijan openu.

Nije tajna da je najbolji teniser sveta protivnik obavezne vakcinacije, pa su se svi zapitali šta će on uraditi i kakav će primer dati ostalim kolegama. Inače, tokom US Opena je objavljeno da je samo 50 odsto tenisera na Turu vakcinisano.

Ipak, iz Australije je stiglo dodatno pojašnjenje, a tiče se onih koji će od januara 2022. doći u tu zemlju. Niko ne mora da se vakciniše, ali je potpuni karantin obavezan 14 dana, dok je za one koji su vakcinisani na snazi blaža izolacija.

Kako sada stvari stoje, Novak će onda morati da propusti i pripremni turnir za prvi grend slem u sezoni jer će, po važećim pravilima morati 14 dana u strog karantin. Pitanje je kako će se to odraziti i na formu najboljeg na svetu koji na Ozi openu brani titulu.

Naravno, ima još tri meseca do početka Australijan opena i naravno da su sve mere podložne promenama kao uostalom i sve u prethodnih godinu i po dana.

PROČITAJTE JOŠ:   TRAMP: Rekao sam Putinu - "Nikada ne idi u Ukrajinu"

Blic.rs