SDS preuzeo vlast u Srebrenici, podržava ih SNSD-ov Mladen Grujičić

Jer da je drugačije, onda bi kako to za Faktor pojašnjava Ćamil Duraković, odbornik Kluba Moja adresa Srebrenica u općinskoj Skupštini, već neko reagirao iz centrale u Banjoj Luci.

– U SNSD- su problemi odavno. Sada se evo u Srebrenici desilo cijepanje Dodikove stranke na radikalniju opciju koja je uz načelnika Mladena Grujičića i s druge strane, da tako kažem, je liberalnija varijanta koja je uz Radomira Pavlovića, inače predsjednika srebreničkog SNSD-a – navodi Duraković.

Kaže kako je očito da u SNSD-u postoje struje koje se razlikuju od Dodika i nisu za njegovu politiku.

– Da ovo nije samo razdor u Srebrenici, već bi neko Grujičića nazvao i obavio s njim razgovor zbog čega je to on protiv Pavlovića. To ukazuje samo na jedno, da se cijepanjem SNSD-a u Srebrenici rukovodila odozgo, znači iz vrha stranke u Banjoj Luci – pojašnjava Duraković.

Već duže vremena u političkim kuloarima se govori o razdoru unutar SNSD-a. Bivši gradonačelnik Banja Luke i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojčić, navodno već odavno nije član ove stranke. Radojičić ne dolazi na sjednice Predsjedništva, a nije bio ni na sjednici Glavnog odbora stranke na Palama.

Unutarstranački tabor u kojem su pored ministra MUP-a RS-a Dragana Lukača i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predsjednica RS-a Željka Cvijanović predvodi Nebojša Radmanović.

On je, prema informacijama iz SNSD-a, “odradio” Radojičića, jednog od nekada najbližih Dodikovih ljudi. Stoga, upućeniji u zbivanja unutar ove stranke smatraju da ne bi bilo iznenađenje da Radmanović u jednom trenutku pokuša “odraditi” i samog Dodika, i to preko Lukača.

PROČITAJTE JOŠ:  SOVJETSKA TAKTIKA: Rat sa podvodnim dronovima!

Izvor: Faktor.ba