Iza zločina u Moravcu mogla bi biti i organizovana kriminalna grupa jer je gotovo nemoguće da jedan čovek izvede ovako monstruoznu otmicu i ubistvo.

Ne isključuje se mogućnost da je Đokić praćen danima kako bi se dobro proučilo njegovo kretanje te da je isto izabran trenutak za otmicu kada se vraća iz Moravca, budući da je vikendom obilazio majku.

U toj varijanti planiranje zločina moralo je da uključi i nekoga od lokalnih meštana koji im je pokazao mesto za skrivanje automobila i tela, kao i lokalne puteve. Lokacija na kojoj je zapaljen pasat je izuzetno nepristupačna tako da se kroz šibljem obrasle staze jedva prolazi autom. Na tom mestu, auto je zapaljen kako bi se uništili tragovi.

Činjenica da su tela i auto na dve, oko 10 kilometara, udaljene lokacije govori o o tome da je cilj bio da se policija zavara kako bi zločinci dobili dovoljno vremena da se bezbedno sklone.

Auto je pronađen u okolini Aleksinca je u potpunosti spaljen.

Auto porodice Đokić, foto: Branko Janačković
Auto porodice Đokić, foto: Branko Janačković

Forenzičari tragaju za tragovima koji ih mogu dovesti do počinilaca. Zapaljeni delovi auta su prosejavani i pretraživani deo po deo.

Kako saznajemo na licu mesta, šlep kamion nije mogao da se probije do vozila već je zapaljen pasat izvučen viljuškarom.

Svi Đokići ubijeni su najverovatnije iste noći u kojoj im se izgubio trag, između ponoći i dva sata ujutru, nakon čega je ubica njihova tela zapalio u šipražju u ataru sela Moravac, a onda ih prekrio granjem i lišćem, a njihov automobil, “pasat” odvezao do atara sela Tešice i tu ga zapalio u pokušaju da prikrije sve tragove.

PROČITAJTE JOŠ:  Makron bi da oslobađa Kavkaz od Rusa, a u Novoj Kaledoniji počinje rat!

Motiv svirepog ubistva tročlane porodice najverovatnije je novac, tačnije dug koji je neko imao prema Goranu koji je držao menjačnicu u Aleksincu i, prema nezvaničnim informacijama, povremeno je i davao novac na kamatu.

Kako nezvanično saznajemo na terenu, policija će narednih dana poligrafski ispitati rodbinu, prijatelje i poznanike porodice Đokić kako bi proverili da li su informacije koje su im davali u danima nakon njihovog nestanka bile tačne.

Ono što je u ovom slučaju posebno čudno je to što niko od ispitanih ljudi nije rekao ništa što bi moglo da ukaže zbog čega bi neko mogao da naudi Đokićima. Policija je zapaljeni automobil, a potom i njihova tela, pronašla detaljnim operativnim radom i “češljanjem” ogromnog terena u okolini Aleksinca.

Podsetimo, tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedelje i ponedeljka kada su iz Moravca, gde su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Blic.rs