Bomba! Zelenski bio na tajnom sastanku:

 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da Ukrajina napreduje u izgradnji sopstvene “vojske bespilotnih letelica”, pošto je nedavno pojačala napade takvim naoružanjem na Krim, ali i na teritoriju Rusije.

U video obraćanju u utorak uveče, Zelenski je rekao sunarodnicima da je u utorak bio svedok događaja koji nije bio javan, ali je “bio važan sa strateškog stanovišta”: vladini zvaničnici predstavili su rezultate prve godine vojnih bespilotnih letelica.

– Ne projekat, već prava ukrajinska armija dronova. Održana je prezentacija različitih tipova ukrajinskih dronova koji se koriste za odbranu, kao i sastanak sa proizvođačima, dizajnerima i donatorima – rekao je, između ostalog, ukrajinski predsednik.

– Odbrani su apsolutno potrebne sve bespilotne letelice, od prilično jednostavnih dronova Mavic do pomorskih dronova i dronova velikog dometa. Inače, često razgovaramo o ovoj temi. Rezultati postoje i to se vidi u vestima – istakao je Zelenski, misleći na napade dronovima koji se pripisuju Ukrajini.

Najsvežiji primer je udar bespilotnog uređaja na Kerčki most 17. jula, izazvavši smrt dve osobe i prekid drumskog saobraćaja na jedinom mostu koji povezuje Krim i kontinentalnu Rusiju. To je ključna infrastruktura za transport vojne opreme iz Rusije na front u Ukrajini.

Takođe, na Krimu je u poslednje vreme pogođeno nekoliko vojnih skladišta, a nedavno su ruske lasti objavile da su uništile dva ukrajinska drona u Moskvi, od kojih se jedan srušio u blizini ruskog ministarstva odbrane, a drugi na trgovački centar na jugu prestonice.

– Biće još dobrih vesti uz pomoć ukrajinskih dronova. I ovo je fundamentalno – “obećao” je Zelenski u utorak uveče.

PROČITAJTE JOŠ:  LUDILO MOZGA: Srpski režim kriv za fašistiko divljanje Albanaca i Hrvata

Autor: Informer.rs