Kurti kreira kriminalnu situaciju u kojoj maltretira sve stanovnike srpske nacionalnosti, i sada znam da to radi uz pomoć Zapada, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas.

On je podsetio da su juče brat i sestra u selu Žitkovac, u opštini Zvečan, napadnuti od strane takozvane Kosovske policije.

„Kada je došla njihova majka, sa kojom sam jutros imao priliku da razgovaram, zatekla je kako joj sina drže kolenom na zemlji, a ćerka joj je nekoliko puta kolabirala“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, pripadnici Kosovske policije su videli decu sa kapom i kacigom, i pomislili su da treba da se obračunaju sa njima.

Mnogo godina unazad pokušavamo da sačuvamo mir, stabilnost i da ekonomski napredujemo.

„Međutim, koliko god da smo se trudili da budemo ozbiljan i odgovoran partner evropskim silama, nikada nas nisu tako posmatrali“, naveo je i dodao da „šta god da smo uradili, uvek smo mi bili krivci, makar i nemali nikakvu krivicu“, naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je i da od početka godine nijedan Albanac nije bio ranjen, niti povređen.

„Nikada ništa ozbiljnije i ništa što bi Srbija organizovala“, rekao je Vučić.

On je takođe podsetio na napad na mladiće iz Srbije koji se desio 6. januara ove godine, kao i pucnjave na Bistričkom mostu kada je ranjen M. M.

Kako je naglasio, za napad na Badnji dan napadač je dobio kaznu kućnog zatvora, dok u drugom slučaju niko nije osuđen.

PROČITAJTE JOŠ:  Ogroman IT kvar izaziva probleme širom sveta

Naveo je i primer gde je 29. marta Kosovska policija ranila D. B, upucavši ga dvaput.

„Je l vi možete da verujete da uopšte nema istrage po tom pitanju“, upitao je predsednik Srbije.

U izveštaju Euleksa, kojeg se, kako Vučić tvrdi „dočepala“ Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ne piše ništa.

„Ne znaju šta je levo“, rekao je on i dodao da su „lažovi“ i da oni zapravo ništa ne prate.

Osvrnuo se i na hapšenje pripadnika Kosovske policije, za šta ističe da pripadnici Euleksa treba da dođu Srbiju i da ih poligrafski ispitaju gde su tačno uhapšeni.

„Stručnjaci iz Euleksa, hajde dođite u Beograd, ponesite svoje mašine“, naglasio je Vučić i dodao da će nadležni organi Srbije odlučiti ko je kriv, a ko nije.

Ono što Srbija traži, kako ističe, jeste da se povuku gradonačelnici sa Severa Kosova, da se ne puca u Srbe na Kosovu i da se oslobode uhapšeni Srbi.

Foto: TV Pink/printscreen